Luzerner Fasnacht
המנהג הנוכחי החל בלוצרן במאה ה-15 וקשור לצום
הלנט. בהתאם למנהגי הצום, אין לאכול מוצרים מן החי במשך 40 יום שלפני חג הפסחא.
כמו כן, אסורה שתית יין. לכן, לפני הצום, נהוג להרבות באכילה כדי לעמוד בהתנזרות הנדרשת
וגם מתוך רצון לסיים את מלאי התוצרת של השנה החקלאית הקודמת ולמנוע בזבוז. בימינו,
ניתן לפגוש חגיגות המקדימות את הצום במקומות שונים בעולם, וביניהם הקרנבל בוונציה,
הקרנבל בריו דה ז'ניירו ואפילו המרדי גרה בניו אורלינס. מהקרנבל בוונציה התפשט
השימוש במסכות, בנית בובות ענק ובמות ניידות. מקור המסכות ביוון העתיקה, בתיאטרון
היווני וחודש בהצגות של הקומדיה דל'ארטה..
גם בלוצרן, תפקידו המקורי של הקרנבל, במאה ה-15,
היה לגרש את שדי החורף ולאפשר לאוכלוסייה חגיגה אחרונה לפני הצום. היום הפותח נקרא
"יום חמישי המלוכלך" כאשר בהקשר זה "מלוכלך" משמעו
"שמנוני", על שום האוכל השמנוני שאפיין תקופה זו. בראש החגיגות עומדים "האח פריצ'י"
ומשפחתו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה